Sta ocekivati od prvog tretmana istezanja

Šta očekivati od prvog tretmana istezanja u Stretch Well-u?

Ljudi koji imaju sedentarni način života skloni su gubitku fleksibilnosti i obima pokreta. Sve to vreme provedeno za radnim stolom, obično u pogrbljenom položaju, pred ekranima računara, na kraju uzima danak. Pre nego što to i shvate, zbog mnogo sedenja njihovi mišići se vremenom skraćuju. Jedini način da se ovaj proces preokrene je njihovo istezanje. Redovan odlazak u studio za istezanje bi trebalo da pomogne u velikoj meri.

Šta treba da obučem?

Da biste se pripremili za sjajan ugođaj koji sledi, trebalo bi da nosite rastegljivu ili široku odeću kako vaši pokreti ne bi bili ograničeni. Možete se pojaviti u odeći za vežbanje, joga pantalonama, šortsu i majici. Najbolje je izbegavati nošenje odeće koja ograničava kretanje, poput farmerki i pantalona.

Ko će mi pomoći da se istegnem?

Naš studio za istezanje ima tim visoko obučenih i sertifikovanih terapeuta za istezanje koji imaju iskustvo u korišćenju patentirane opreme i pridržavaju se specifičnih protokola i metoda koji rade na pravilnim položajima, stabilizaciji, izolaciji i manipulaciji vaših mišića na precizan način.

Šta se dešava tokom istezanja?

Vaš tretman istezanja biće prilagođen potrebama vašeg tela. Vaš terapeut će vas pitati o prošlim povredama, kao i vašim ličnim ciljevima fleksibilnosti, pa će tretman prilagoditi vama. Osim što će vam objasniti kako će vam tretman proteći, terapeut će vam objasniti i neke jednostavne tehnike disanja koje će doprineti boljoj relaksaciji.

Šta se dešava nakon tretmana?

Nakon završenog tretmana bi trebalo da se osećate i krećete lakše, da imate utisak da ste se oslobodili nekog tereta, da vam je krv prostrujala kroz telo i da vam mnogo manje napora treba da izvedete i osnovne pokrete poput hodanja, penjanja uz stepenice, itd. Bićete relaksiraniji i mentalno te bi raspoloženje trebalo da vam bude bolje.

 

 

Mirjana, Stretch Terapeut