Prednosti rada sa Stretch Terapeutom i razlozi zbog kojih vam je potreban

Prednosti rada sa Stretch Terapeutom i razlozi zbog kojih vam je potreban

Bez obzira da li ste odlučili da se bavite uglavnom laganim ili kardio treninzima ili da se bavite dizanjem tegova, znate koliko intenzivni treninzi mogu da utiču na vaše telo. Kako vaše telo naporno radi svaki put kada vežbate, vašim ćelijama treba više kiseonika. Vaše srce pumpa više krvi kako bi snabdelo mišiće preko potrebnim kiseonikom. Bez dovoljne količine kiseonika u mišićima, oni će postati bolni zbog nakupljanja mlečne kiseline. Da biste rešili ovaj problem, biće vam potrebna pomoć Stretch Terapeuta.

 

Pomoći će vam u borbi protiv umora i bolova u mišićima

Sviđalo vam se to ili ne, mišićna vlakna će vam se cepati kada ih snažno pritisnete u teretani. Potreban je period zarastanja kako bi vaši mišići postali jači dok ove mikropovrede zarastaju. Međutim, naporne aktivnosti mogu dovesti do nepravilnog zarastanja mišićnih vlakana.

Kada adhezije počnu da se formiraju u vašem mišićnom sistemu, mišići će vam se zategnuti, a raspon pokreta i fleksibilnost će postati ograničeni. Vaš Stretch Terapeut radi s vama na jačanju i pravilnom zarastanju tih mikropovreda mišića tako da se vaša mobilnost povećava, a rizik od istegnuća i povreda smanjuje.

 

Pomoći će vam da poboljšate ravnotežu

Ako volite skijanje, vožnju biciklom, planinarenje ili hodanje uz stepenice s velikom lakoćom, za sve to vam je preko potrebna stabilnost. Pošto vam licencirani Stretch terapeut pomaže da rastegnete i opustite zategnute mišiće i pravilno ojačate zglobove, vaša ravnoteža će se značajno poboljšati. Štaviše, pravilno istezanje uz pomoć asistenta takođe će vam pomoći da izbegnete padove tako što ćete postati svesniji i budniji.

 

Pomoći će vam da više pomerate svoje granice i brže napredujete

Stretch Terapeuti su profesionalci koji su obučeni da prate promene vašeg tela i da delaju shodno tome. Oni znaju kako da na bezbedan način pomeraju vaše granice odnosno povećavaju obim vaših pokreta, fleksibilnost i pokretljivost. Kao što vam Personalni trener u teretani može pomoći da bezbedno izvodite vežbe za jačanje mišića, tako i terapeut može da vam pomogne u adekvatnom vođenju sesije istezanja i preciznom izolovanju mišića koji su obuhvaćeni sesijom.

 

Mirjana, Stretch Terapeut