Ultimate Recovery tretman

Šta je “Ultimate recovery” tretman?

Kao što i sam naziv ovog tretmana kaže – „Ultimate recovery“ odnosno „Potpuni oporavak“ tela jeste tretman koji je mesto u našoj ponudi našao kao želja naših dotadašnjih klijenata, da sa dobrim istezanjem povežu i masažu.

Gledajući sa aspekta fiziologije mišića, prilikom istezanja znatno se povećava protok hranljivih materija i odvođenje nepotrebnih supstanci unutar samih tkiva, pa tako, kada tkiva postanu prohodnija, dodatno ubrzanje cirkulacije i bolju ishranu će pružiti masaža.

U skladu sa ovim saznanjem, redosled prilikom ovog tretmana je – istezanje mišića a nakon toga masaža. Asistirano istezanje je aktivni deo, u kom klijent, zajedno sa terapeutom koji ga isteže, učestvuje u određenim delovima istezanja. Nakon aktivnog oporavka, nastupa masaža kao pasivni deo, gde je potrebno postići potpunu relaksaciju mišića i nervnog sistema.

 

Koliko traje tretman?

 

Dužina trajanja tretmana je 75 ili 90 minuta.

 

 • Ultimate recovery 75min

 

Podrazumeva istezanje u trajanju od 30minuta pri kom se bira određena regija koja je problematičnija ili poželjnija za istezanje (npr. gornji deo tela, donji deo tela, samo ramena, kukovi…) i nakon toga 45min parcijalne masaže (gornji ili donji deo tela).

Često su preporučene opcije istezanja donjeg dela tela a masaža gornjeg jer samo istezanje ima jači efekat na donji deo zbog velikih višezglobnih mišića koji su usled sedentarnog načina života skloni velikim skraćenjima, dok male mišiće vrata i lopatica efektnije oporavlja masaža jer ima više mogućnosti prilaska dubljim tkivima i triger tačkama koje postoje unutar njih.

Naravno, mogućnosti kombinacija su uvek ostavljene Vama, da oslušnete svoje telo i prenesete nam šta Vam je potrebno.

 

 • Ultimate recovery 90min

 

Podrazumeva istezanje u trajanju od 45minuta koje obuhvata istezanje celog tela, a nakon toga 45min parcijalnu masažu, pri kojoj se takođe bira željeni deo tela. Ovde postoji više vremena posvećenog istezanju, što će dati jači efekat i kompletniji utisak nakon tretmana.

 

Kako odabrati masažu?

 

U ponudi su relaks i terapeutske masaže, u zavisnosti od cilja koji klijent želi da postigne. Ako je u pitanju samo relaksacija kompletnog organizma nakon istezanja, izbor je relaks masaža dok, ukoliko postoje neki simptomi u vidu bola, spazma i napetosti, preporučuje se terapeutska masaža koja ima za cilj dublji ulazak u mišićno tkivo i otklanjanje mehaničkih prepreka koje se često stvaraju u vidu triger tačaka unutar mišićnih tela.

Ono što je najbitnije jeste da naši terapeuti pritisak i jačinu masaže prilagođavaju individualno svakom klijentu. Često postoji strah od prejake terepeutske masaže, ali naš cilj jeste doziran tretman koji će oporaviti tkiva a ne ih dodatno iritirati.

 

Koji su benefiti tretmana?

 

S obzirom da i masaža i istezanje imaju svoje benefite, efekat pri ovom tretmanu biće uduplan i raznovrsniji.

Benefiti asistiranog istezanja:
 • Poboljšanje fleksibilnosti i mobilnosti
 • Smanjenje tenzije i bola
 • Poboljšanje cirkulacije
 • Aktivacija mišića usled istezanja što dodatno stvara bolju povezanost između nervnog i mišićnog sistema i svest o samom pokretu
 • Smanjuje rizik od povreda
 • Smanjuje mišićni disbalans i poboljšava posturu
 • Poboljšava raspoloženje
 • Pozitivno utiče na kvalitet sna

 

Benefiti masaže:
 • Ubrzava protok krvi što rezultira boljom ishranom tkiva koja je neophodna za oporavak
 • Ubrzava protok limfe što utiče na bolju detoksikaciju tela, samim tim smanjuje upalne procese u mišićima.
 • Otklanjanje spazma i bola
 • Otklanjanje triger tačaka koje remete protok krvi do neke regije i samu pokretljivost mišića
 • Relaksacija nervnog sistema
 • Poboljšava koncentraciju i san

 

Spajanjem ova dva tretmana dobijate spektar benefita koji će vam olakšati svakodnevnicu i omogućiti bolji kvalitet života. Uz sve to, uvek Vas čeka pozitivna energija, osmeh i prijatna atmosfera u našem studiju, koja će uvek doprineti da se osećate još bolje.

Posetite nas i uverite se u sve kvalitete „Ultimate recovery“ tretmana!

Jovana, Stretch Terapeut